top of page
Search

Sveicam konkursa “Stīgo, Radi Bolderājā!” laureātes!

Lieliski un iepriecinoši jaunumi saņemti arī par Bolderājas Mūzikas un mākslas skola rīkoto Jauno mākslinieku konkursu “Stīgo, Radi Bolderājā!”. Esam tikuši pie divām otrajām vietām un vienas atzinības!

No sirds sveicam laureātes:


II vecuma grupa- 2. vieta Alīna Teikmane "Degošais mežs".

"Es zīmējumā attēloju degošu mežu. Man zīmējot bija divējādas sajūtas. No vienas puses, man patīk zīmēt haosu, bet no otras puses, tas ir šausmīgi. Skumji, ka viena maza uguntiņa var izdarīt tādu postu."


III vecuma grupa - 2.vieta Marta Barlo "Zilās bantes zilajam zirgam".

"Klausoties Imanta Ziedoņa „Zilo pasaku", mani visvairāk uzrunāja vieta, kurā bija teikts, ka zilajam zirgam īpaši garšojot zilās matu lentes. Tā radās ideja par zilo zirgu, kurš kāri skatās uz skolnieču matu lentām. Šo darbu veidot bija aizraujoši un brīžiem grūti, jo es strādāju diezgan lēni un man patīk visu darīt nesteidzīgi, taču šoreiz, laika ierobežojumu dēļ, man vajadzēja saņemties un apvienot gan precizitāti, gan ātrumu."



Atzinība Ilaida Jalčinere "Mežs pūķa liesmās".

"Vairākas stundas gleznojot, es sajutos priecīga par rezultātu, jo izdevās kā plānoju, it īpaši liesmas izskatās ļoti šausminoši skaistas. Pasakā bija moments, kurā puisis palaiž liesmiņu un mežs sāka degt. Darbā es to attēloju tā, ka liesmiņa danco kamēr viss deg un tas puisis ir nokritis uz zemes noir pārsteigts par notikušo. Pūķis ir tā galvenā daļa, viņš ir lielā uguns, kuru radās no liesmiņas, kā arī priekšplānā domāts tas baltais ūdens, kurš nevarēja nodzēst uguni. Darbu gleznoju vairāk sarkanos, dzeltenos, oranžos un violetos toņos, jo uguns un šausmas kā tādas man asociējas ar tādiem toņiem."


Sveicam arī audzēkņu skolotāju Ilzi Kupču-Ziemeli!

bottom of page