top of page
Search

Jauno timpānu ieskandināšanas koncerts

Ogres Mūzikas un mākslas skola šo sestdien, 26.septembrī, plkst. 14.00 interesentus aicina uz jauno sitamo instrumentu - timpānu ieskandināšanas koncertu!

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un Ogres novada pašvaldības atbalstam, Ogres Mūzikas un mākslas skola šī mācību gada sākumā tikusi pie četriem jauniem sitamo mūzikas instrumentu ražotāja "Majestic" timpāniem. Līdz ar to aicinām ikvienu interesentu piedalīties "Majestic" timpānu prezentācijas koncertā! Ieskandināt jaunos timpānus esam aicinājuši Liepājas simfoniskā orķestra sitamo instrumentu grupas koncertmeistaru Māri Zīlmani, kurš parādīs šī instrumenta plašos skaņu apvāršņus. Koncertā piedalīsies arī pianists Edgars Tomševics, kurš kopā ar Māri Zīlmani sola aizraujošu muzikālu piedzīvojumu.

Ogres Mūzikas un mākslas skolas sitaminstrumentu klase ar jaunajiem instrumentiem tika papildināta jau septembra sākumā. “Īpaši nozīmīgi šie instrumenti ir visiem mūsu skolas orķestriem, jo tieši timpāni būtiski ietekmē orķestru skanējumu, paplašinot tā skaņu diapazonu. Timpāni ir visos klasiskajos pūtēju un simfoniskajos orķestros, jo dod pilnskanīgāku skaņu, izlīdzinot un pastiprinot orķestra skanējumu,” stāsta pedagogs un Ogres Mūzikas un mākslas skolas sitaminstrumentu klases vadītājs Modris Krūmiņš.

Koncerts notiks sestdien, 26.septembrī, plkst. 14.00 Ogres Mūzikas un mākslas skolas koncertzālē, Brīvības ielā 50. Sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem, vietu skaits skatītāju zālē ierobežots, līdz ar to aicinām apmeklētājus pieteikt savu apmeklējumu pa tālruni +371 28630126 vai pie skolas dežurantes Brīvības ielā 50.


bottom of page