top of page
Search

Mūzikas jomas audzēkņu ekskursija

Šī gada 10. martā OMMS Mūzikas jomas audzēkņi, teorijas nodaļas vadītājas Guntas Goiževskas rosināti, atsaucās “Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fonda” aicinājumam apmeklēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerta LNSO, BĒTHOVENS UN DVORŽĀKS ģenerālmēģinājumu Rīgā, Lielajā Ģildē. Vidējo un vecāko klašu audzēkņiem bija vienreizēja iespēja klausīties un vērot Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieku mēģinājuma procesu, baudīt izcilā latviešu pianista Daumanta Liepiņa niansēto un izjusto L. Bēthovena 4. Klavierkoncerta interpretāciju, un sekot līdzi viesdiriģenta Fuada Ibrahimova žestiem un izpildījuma niansēm. Pēc ģenerālmēģinājuma visiem apmeklētājiem tika piedāvāta ekskluzīva iespēja sarunās tuvāk iepazīt Fuadu Ibrahimovu, dziļāk izprast diriģenta profesiju un uzdot jautājumus. Šo iespēju audzēkņi arī izmantoja, un bija ļoti iepriecināti par diriģenta sirsnību un atsaucību.

Pēc koncerta ģenerālmēģinājuma audzēkņi un pedagogi apmeklēja mākslas centru ZUZEUM, kurā bija skatāma izstāde “Porcelāna dzīres — ielūdz Kuzņecovi".

Esam ļoti pateicīgi “Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fondam” par šādu brīnišķīgu iespēju klātienē padziļināti apgūt Mūzikas literatūras mācību programmu. Sirsnīgs paldies teorijas nodaļas vadītājai Guntai Goiževskai par vadību un skolotājām Lindai Rozentālei Auziņai un Maijai Bogdanovai!



bottom of page