top of page
Search

OMMS konkursa "Ilustrējam kopā ar Zeberiņu" darbu IZSTĀDE

Ogres Mūzikas un mākslas skolas Izstāžu zālē līdz 13. oktobrim iespējams apskatīt mūsu skolas rīkotā jauno mākslinieku konkursa “Ilustrējam kopā ar Zeberiņu” dalībnieku darbu izstādi. Izstādē apskatāmi vairāk kā 100 bērnu un jauniešu darbi no 22 Latvijas mākslas skolām.

Ogres Mūzikas un mākslas skola savu konkursu ciklu “MEISTARI UN MĀCEKĻI” veiksmīgi aizsāka 2021. gadā, startējot ar rīkoto Latvijas mēroga konkursu “Ar Purvīša acīm”. Cikls “MEISTARI UN MĀCEKĻI” ir īpaši veltīts mākslas meistarības apguves klasiskajiem pamatiem, un katrs šī cikla konkurss tiek veltīts kāda izcila latviešu mākslinieka radošajam mantojumam, ar mērķi to aktualizēt mūsdienu apmācības procesā.

2022. gada novembrī Mākslas joma izsludināja cikla otro konkursu “Ilustrējam kopā ar Zeberiņu” par godu grafiķa, grāmatu ilustratora un gleznotāja Indriķa Zeberiņa 140 gadu jubilejai. Indriķis Zeberiņš ir devis lielu ieguldījumu latviešu grāmatu grafikas attīstībā. Viņa darbiem raksturīgs humoristisks, izteikti optimistisks tēlojuma skatījums. Tipāži ir viegli pārspīlēti un satīriski. Konkursa uzdevums bija izveidot melnbaltu vai monohroma grafisku ilustrāciju latviešu literāram prozas vai dzejas darbam, īpaši pievēršot uzmanību detalizētam vides un darbības attēlojumam.

Konkursa žūrija, kuras sastāvā bija Agija Staka (māksliniece, vairāk kā 200 grāmatu ilustratore), Ieva Helmūte (grafikas darbnīcas un mākslas studijas vadītāja, māksliniece), un Kristīne Bicāne (scenogrāfe, izstāžu dekorātore/noformētāja un PIKC Ogres tehnikuma Mākslas un dizaina nodaļas profesionālo priekšmetu skolotāja) uzsvēra, ka darbus vērtēt bija grūti, jo katra mazā mākslinieka idejas un stāsta attēlojums bija izdzīvots, pilns emociju, oriģināls, kā arī veiksmīgi izstrādāts. Konkursa godalgoto vietu un žūrijas simpātijas balvu ieguvušo audzēkņu apbalvošana norisinās 10. oktobrī Ogres Mūzikas un mākslas skolā.


Sirsnīgi aicinām apskatīt jauno mākslinieku izstādi Ogres Mūzikas un mākslas skolas Izstāžu zālē!

Darba dienās no plkst. 10:00-19:00 līdz 13. oktobrim.




bottom of page