top of page
Search

Piedalāmies konkursā “Akvarelis. Māksliniekam Jānim Brektem – 100”

Atzīmējot mākslinieka J. Brektes 100 jubileju, šobrīd norisinās vizuālās mākslas konkurss “Akvarelis. Māksliniekam Jānim Brektem – 100”, kuru rīko Gulbenes Mākslas skola. Arī no mūsu skolas konkursam tika nosūtīti divi darbi, abi akvareļtehnikā. Darbu autores - Karla Luīze Skujiņa (14 gadi) un Viktorija Valdmane (14 gadi).

Audzēkņu skolotāja Ilze Kupča - Ziemele stāsta: "Diezgan bieži notiek interesanti konkursi, bet mācību stundās par maz laika, lai visu aptvertu. Tāpēc uzaicināju dažas savas talantīgās skolnieces pastrādāt ārpus stundām papildus ar akvareļtehniku. Doma, ka izdosies labs darbs, nebija mūsu mērķis. Jāglezno ar prieku un tad arī izdodas teicams rezultāts! Gleznot ar akvareļiem arī man pašai ļoti patīk. Kaut arī labi pārvaldu mūsdienu tehnoloģijas un to iespējas ir milzīgas, tomēr strādāt ar īstu otu un krāsām - tas ir tik īsti!"

Viktorija Valdmane (14 gadi). "Laima". Skolotāja Ilze Kupča-Ziemele. "Gleznoju savu darbu, lai izaicinātu sevi un savas prasmes, kā arī, lai iegūtu pieredzi un izmēģinātu jaunus veidus, kā ilustrēt stāstu vai konceptu. Tā kā ar saviem darbiem gribētu stāstīt stāstus, šī bija lieliska un praktiska mācīšanās iespēja," stāsta darba autore Viktorija Valdmane.


Karla Luīze Skujiņa (14 gadi). "Zaķu sapnis". Skolotāja Ilze Kupča-Ziemele.

"Es mācos mākslas skolā, jo man ļoti patīk zīmēt un radoši darboties. Mākslas skolā vienmēr satieku cilvēkus ar līdzīgām interesēm, tāpēc man ir patīkami šeit uzturēties un ir prieks būt stundās, ar cilvēkiem kuri palīdz raisīt radošās domas. Gleznojot “Zaķu sapni” biju izdomājusi, ka noteikti vēlos gleznot smalkus ziedus, jo vislabāk man patīk Latvijas pļavu puķes. Es ļoti izbaudu gleznojot mazas detaļas, tad domāju, kam vēl varētu patikt puķes tik ļoti kā man, un atcerējos par zaķiem!" stāsta autore Karla Luīze Skujiņa.

bottom of page