top of page
Search

SUNTAŽU MĀKSLAS STUDIJAI - 20

🎀 SUNTAŽU MĀKSLAS STUDIJAI - 20I! 🎀


Sirsnīgā un dzīvespriecīgā noskaņā nosvinēti kādi īpaši svētki - Suntažu mākslas studijas 20. dzimšanas diena!


Un atklāta ikgadējā pavasara izstāde, ko apskatīt aicināts ikviens Suntažu iedzīvotājs un ciemiņš!


💛 Studijas sirds Māra Mārtiņjāne-Kaše raksta:


"Pirmā mākslas studijas nodarbība Suntažu pils romantiski noslēpumainajos pagrabos notika 2004. gada 14. septembrī. Pirms tam bija ideja, bija sarunas starp Suntažu pagastu, vidusskolu, Ogres Mākslas skolu. Pagasts deva līdzekļus, un vecāki pašu spēkiem vasarā sakārtoja dažas nelielas telpas, lai rudenī iecerētais pasākums varētu startēt. Atsaucās skolotāji Ogres Mākslas skolā, kas bija ar mieru ik nedēļu mērot ceļu uz Suntažiem, lai vadītu nodarbības. Tas bija svarīgi, lai Suntažos varētu pilnvērtīgi realizēt mākslas skolas programmu.


Nosaukums „mākslas studija” likās īsti piemērots, jo tas apvienoja gan mākslas skolas audzēkņus, gan pulciņu lielākos un mazākos māksliniekus.


Šobrīd esam daļa no Ogres Mūzikas un mākslas skolas, par savējiem varam saukt 30 audzēkņus interešu izglītībā, 14 – profesionālās ievirzes izglītības programmā jeb mākslas skolā.


Suntažu mākslas studijas telpas bērnu balsis pieskandina 3 dienas nedēļā, bet divreiz nedēļā skolotājas dodas uz bērnudārzu un pašiem mazākajiem nodarbības notiek tur.


Savu radošo enerģiju arvien jaunās tēmās, materiālos un tehnikās iegulda 4 skolotājas:

💛 Inese Birža;

💛 Simona Iranoviča;

💛 Ineta Donska;

💛 Māra Mārtiņjāne-Kaše.


Profesionālās ievirzes izglītības programmas beigšanas apliecību, mācoties Suntažu mākslas studijā, ieguvis 61 audzēknis. Šogad ceram šo sarakstu papildināt ar vēl 6 vārdiem.


Studijas darbi regulāri apskatāmi Suntažu vidusskolā un, protams, arī Ogrē, mākslas jomas telpās. Ir cieša sadarbība ar Suntažu kultūras namu, ik gadu pavasarī te tiek rīkota plašākā studijas jaunāko darbu izstāde, kurā izliekam ikviena audzēkņa veikumu. Sūtām interesantākos darbus uz konkursiem Japānā, Polijā, Francijā u.c., piedalāmies vietējos konkursos."


🎀 APSVEICAM, PASAKĀMIES un NOVĒLAM vēl tikpat piepildītus nākamos 20 gadus!



bottom of page