top of page
Search

Svinīgi sagaidīts 1. septembris

Ogres Mūzikas un mākslas skolā aizvadīts 1. septembris. Mūzikas jomā mācības uzsāk gandrīz 40 sagatavošanas klases audzēkņi un 53 pirmās klases audzēkņi, savukārt, Mākslas jomā interešu izglītības piedāvātās nodarbības pirmo reizi apmeklēs aptuveni 200 audzēkņi, bet profesionālajā ievirzē aptuveni 80 audzēkņi.

Mākslas jomā jauno mācību gadu ar motivējošu uzrunu iesāka OMMS direktors Atvars Lakstīgala, pēc kā sekoja Ievas Lāces (direktora vietniece Mākslas jomā) runa. Topošajiem māksliniekiem tika novēlēts panākumiem bagāts mācību gads, nepadoties, ja kaut kas arī neizdodas un visnotaļ izbaudīt procesu, ko sniedz māksla. Kopā vienojāmies arī Latvijas valsts himnas dziedāšanā. Paldies mūsu kolēģim Atim Ieviņam par skaisto himnas izpildījumu. Svinīgā pasākuma laikā sveicām arī 6. kursa audzēkni Vendiju Kaupužu (sk. Elīne Buka) ar godalgotās vietas iegūšanu Ikgadējā Pasaules bērnu attēlu konkursā.

Mūzikas jomas 1. septembra svinīgajā pasākumā direktors Atvars Lakstīgala un direktora vietniece Mūzikas jomā Gunita Bičule audzēkņiem novēlēja muzikālu, krāšņu un lieliskām atzīmēm bagātu šo jauno mācību gadu. Atvars Lakstīgala arī uzsvēra, ka muzikālajai izaugsmei attīstīties palīdz, ja ar savu izvēlēto instrumentu strādā ik dienu, neskatoties, vai tā ir flauta, klavieres, ģitāra vai izvēlētais "instruments" ir balss. Jauno mācību gadu sagaidījām arī ar muzikāliem priekšnesumiem, kuros uzstājās OMMS skolas pedagogi- kora klases vadītāja Linda Pētersone, taustiņinstrumentu nodaļas vadītāja Gunta Trasune un klavierspēles pasniedzēja Ērika Jākobsone. Svinīgu uzrunu teica arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktors Ainars Šablovskis, pēc kā, kopā ar OMMS arfas spēles pasniedzēju Ievu Šablovsku, vienojās muzikālā priekšnesumā.


Novēlam prieka pilnu, skaistu, lieliskām atzīmēm un jaunām zināšanām pilnu jauno mācību gadu!



bottom of page