top of page
Search

Vijolnieces Sanitas Zariņas un pianistes Leldes Tīreles koncerts.

7. martā plkst. 18.30 OMMS Lielajā zālē, Brīvības ielā 50 norisināsies vijolnieces Sanitas Zariņas un pianistes Leldes Tīreles koncerts. Koncerta programma veidota no trīs sonātēm. Stilistiski tās ir ļoti atšķirīgas, taču tās visas vieno tonalitāte. Klausītājam būs iespēja doties ceļojumā cauri laikmetiem un sajust dažādās sol nianses Baha, Šūberta un Brāmsa skatījumā. Koncerta noslēgumā skanēs vitālais un enerģijas pilnais Pētera Plakiža opuss “Mālers apmeklē kabarē”.


Par māksliniecēm:

Vijolniece Sanita Zariņa dzimusi Rīgā, mācījusies E. Dārziņa mūzikas skolā pie pasniedzēja Romāna Šnē. Pēc bakalaura studijām J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, profesora Jura Švolkovska vijoles klasē, 1999. gadā studijas turpina kā kvarteta

Kaprīze pirmā vijole doc. Agnes Stepiņas - Sprūdžas stīgu kvarteta meistarklasē. Ieguvusi maģistra diplomu Bāzeles Mūzikas akadēmijā prof. Adelina Oprean vijoles klasē, šo studiju laikā viņa pilnveidojusies kamermūzikā pie Walter Levin, Hatto Beyerle,

Gerard Wyss un Sergio Azzolini, kā arī pievērsusies senajai mūzikai. Mācījusies arī Schola Cantorum Basiliensis prof. Chiara Banchini baroka vijoles klasē. Kopš 2008. gada ir docētāja Latvijas Mūzikas akadēmijas stīgu kvarteta klasē. Spēlē orķestrī "Kremerata Baltica" kopš 1996. gada. No 2005. gada darbojas grupā "Kesselberg Ensemble".

Aktīvi piedalās koncertdzīvē gan Latvijā, gan citās valstīs.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente Lelde Tīrele ir pianiste ar plašu pieredzi dažādos žanros. Mūzikas akadēmijā Lelde pasniedz klavierpavadījumu un ir koncertmeistare simfoniskā orķestra diriģentiem, čellistiem un vokālistiem.

Maģistra grādu ieguvusi JVLMA 2005. gadā, klavierspēli studējusi pie profesores Ilzes Graubiņas un Profesora Arņa Zandmaņa. Savu profesionālo varēšanu papildinājusi arī Maskavas Valsts konservatorijā Ziemas skolas ietvaros pie profesora Viktora Meržanova. Lelde Tīrele kā oficiālais koncertmeistars spēlē vairākos starptautiskos čellistu un vokālistu konkursos Latvijā un Lietuvā, bieži iegūstot balvas par labāko koncertmeistara sniegumu. Kaut arī kamermūzikas programmās visbiežāk dzirdama kopā ar vokālistiem un čellistiem, tomēr ar vijolnieci Sanitu Zariņu Leldi saista īpaša muzikālā saderība.

Abas mūziķes kopā uzstājušās JVLMA mācībspēku koncertos, kā arī Šūbertiādē Ūngurmuižā.



Apmeklējot koncertu, no 18 gadu vecuma jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Pasākumu norises vietā no 7 gadu vecuma nepieciešams lietot medicīnisko sejas masku/FFP-2 respiratoru.


Rekvizīti

Maksātājs: Ogres Novada pašvaldība
Adrese: Brīvības 33, Ogre LV-5001


Reģistrācijas Nr. LV 90000024455
 

Valsts kase TRELLV22
Konta Nr. LV25TREL9800890740210

 

Saņēmējs: Ogres Mūzikas un mākslas skola
Brīvības iela 50, Ogre LV-5001

Mūsu draugi un atbalstītāji

Dežurants: +371 65045374
Dežurants GSM: +371 28630126

epasts: omms@ogresnovads.lv

Apciemojiet mūs arī

  • Facebook Social Icon

OMMS © 2018

 

bottom of page