top of page
Search

Noslēdzies mākslinieku konkurss “Ar Purvīša acīm”

Updated: Oct 4, 2022

Šis gads Ogres novadam bija un joprojām ir visnotaļ īpašs, jo tika svinēta Ogres novadnieka, izcilā ainavu gleznotāja Vilhelma Kārļa Purvīša 150 gadu jubileja. Visa gada garumā notika daudz dažādu pasākumu saistībā ar mākslinieku - plenēri, izstādes, koncerti u.c. Ogres Mūzikas un mākslas skolai bija liels gods atklāt šo pasākumu ciklu, kas aizsākās ar Mūzikas jomas audzēkņu koncertu Ogres novada Kultūras centrā. Savukārt Mākslas joma uzņēmās organizēt jauno mākslinieku konkursu Latvijas mākslas skolu audzēkņiem “Ar Purvīša acīm”.

29. septembrī uz konkursa apbalvošanas pasākumu OMMS Mākslas jomas Izstāžu zālē pulcējās daudz viesu no Latvijas Mākslas skolām - godalgoto vietu un atzinību ieguvušie audzēkņi, skolotāji un vecāki, lai kopā nosvinētu veiksmīgo rezultātu. OMMS rīkotajā konkursā piedalījās 312 jaunie mākslinieki no 43 Latvijas mākslas skolām. Konkursu vērtēja žūrija - Suntažu Mākslas studijas un OMMS gleznošanas un veidošanas metodiskās komisijas vadītāja Māra Mārtiņjāne-Kaše, scenogrāfe, izstāžu dekorātore/noformētāja un PIKC Ogres tehnikuma Mākslas un dizaina nodaļas profesionālo priekšmetu skolotāja Kristīne Bicāne, un OMMS direktora vietniece Mākslas jomā, Purvīša gleznošanas plenēru un Ķeguma Mākslas studijas vadītāja Ieva Lāce, kā arī Ogres Vēstures un mākslas muzeja mākslinieks Māris Ruskulis. Žūrijai konkursu vērtēt nepavisam nebija viegli, jo darbi bija daudz un ar augstu māksliniecisko kvalitāti, tādejādi godalgotās vietas ieguva vairāki dalībnieki - diplomu par pirmo vietu visās trīs vecuma grupās kopā ieguva 6 audzēkņi, bet diplomu par otro un trešo vietu dalīja 16 jaunie mākslinieki. Sevišķi jāizceļ Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Valdis Birzāks, kurš ieguva žūrijas visaugstāk novērtēto apbalvojumu GRAND PRIX par darbu “Pavasaris laukos”. Ogres Vēstures un mākslas muzeja mākslinieks M. Ruskulis darbu vērtēšanas procesā no darbiem izvēlējās divus favorītus, un muzeja specbalvas ieguva Vangažu Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Ramona Balaņenko ar darbu “Ziema” un Jūrmalas mākslas skolas audzēknes Martas Babuškinas darbs “Pavasara virpulis”. Ogres novada Kultūras centra specbalvu ieguva Vangažu Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Enijas Brizgas darbs “Kūstošais sniegs”.


Paldies par saksofonu duetu OMMS audzēkņiem Markam Gustavam Megnim un Mikum Gustavam Ertmanim (sk. Maigonis Makars) un koncertmeistarei Ingai Strazdiņai par skanīgo muzikālo priekšnesumu.


Izstāde apskatāma darba dienās līdz 14. oktobrim no plkst. 10:00 - 19:00. Ņemot vērā iesūtīto darbu lielo apjomu, izstāde tika dalīta divās daļās - OMMS Izstāžu zālē un ONKC. Lai apskatītu otru izstādes daļu Ogres novada Kultūras centrā, nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot uz tālr. 27784375.


KONKURSA REZULTĀTI:

REZULTĀTI
.
Download • 640KB



bottom of page